in

Кубрат Пулев: Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Кубрат Пулев се прибра в България след победата над Франк Мир с Щатите. На летището бе посрещнат с питка, народна музика и гайди

Кубрат Пулев вярва, че може да си заслужи нов мач за световната титла по бокс в тежка категория с една-две победи в рамките на следващата година.

Кобрата се прибра в България, след като нокаутира бившия шампион на UFC Франк Мир в галавечер на новия боен формат „Triad Combat“. Българският боксьор се справи с Мир за по-малко от две минути, но не чувства победата като нещо голямо.

По традиция, на летище София Кобрата бе посрещнат с народна музика и гайди, предаде bTV. Имаше и питка с мед.

„Шоуто беше много голямо. Противникът не беше на моето ниво, победих за България. Не смятам, че е чак толкова голямо постижение, но все пак“, каза Кобрата.

„Боксът не е на заден план, а напротив. Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, просто по-мръсен бокс, защото има повече борба и клинчове“, каза той.

Той не изключва възможността да спечели световната титла в края на кариерата си.

„Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде. Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин – работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена“, споделя Кобрата.

„Преговаряме с нови противници, говорих с „Triad“ да направят подобно шоу и в България. И те искат по целия свят да правят събития. Смятам, че април-май догодина е напълно реално да направя един боксов мач“, добави Кобрата, след което бе поканен да изиграе едно хоро с хората, които нетърпеливо го чакаха на летище София.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/