in

Да помогнем на Ванко от Варна да продължи възстановяването си

Кадър: Facebook

Боецът Ванко вече успява лично да благодари на всички, които помагат за неговото лечение

На 17-ти юни 2019 година, 14-годишният Иван Добромиров Тодоров претърпява тежка катастрофа. След пътния инцидент, в който губи майка си и баба си, Иван остава в будна кома. От деня на инцидента, Ванко е настанен в отделението по неврохирургия в Окръжна болница във Варна, където лекарските екипи полагат интензивни грижи за стабилизиране на състоянието му.

На 9 декември 2019г. Ванко е настанен в Шьон Клиник, Фогтаройт – Германия. Тогава той тежи по-малко от 30кг и не е в състояние да започне първоначално планираните процедури. Поставена му е гастростома, благодарение на която достига подходящо тегло. Процедурите, които се прилагат са неврорехабилитация, физиотерапия, логопедия, ерготерапия, ЕЕГ прегледи в будно и заспало състояние.

В периода 10 март – 7 юли 2020 са извършени операции на бъбреците, сухожилията и мускулите на ръцете и краката, операция на таза и на гърлото.

След множество рехабилитации, физиотерапии, лечения във Варна, Германия и Турция, шест вливания на стволови клетки, Ванко вече е комуникативен и лично благодари на всички хора, които помагат за неговото възстановяване. Предстоят обаче още две вливания, физиотерапията е прекъсната, а лечението е под въпрос, защото парите не достигат. Необходими са още средства.

Да помогнем на Ванко да продължи лечението си.

Всеки, който желае, може да помогне чрез банкова сметка или чрез благотворителния базар, който се организира във Фейсбук – „Заедно за Ванко“.

ИВАН ДОБРОМИРОВ ТОДОРОВ
Банка ДСК
ВАЛУТА :BGN
IBAN: BG81STSA93000026491369
BIC:STSABGSF

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.