in

След трагедията с 10-годишно дете в Кърджали: Все още се изясняват причините за смъртта

Кадър: bTV

Трагедия разтърси Кърджали вчера. Дете припадна в училище, а по-късно почина

Все още се изясняват причините за смъртта на 10-годишно дете. То припадна в училище преди началото на учебните часове вчера, а по-късно почина в болница.

10-годишно дете припадна в час и почина по-късно в болницата

Детето получава първа помощ от медицинския работник на училището. Четири минути след подаването на сигнала на място пристига и линейка. В болницата реанимацията продължава още над част но безуспешно.

Прокуратурата започна разследване за причиняване на смърт по непредпазливост и назначи тройна съдебномедицинска експертиза.

Засега се знае, че не е имало агресия или сблъсък между децата в училището. С учениците и учителите в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ работят психолози.

„Преди започването на учебния час в стаята е имало около 10-ина деца, преподавател не е имало. Дежурният учител е бил в коридора. Когато се случва нещастният инцидент, децата веднага викат дежурния учител, а той извиква медицинското лице в училище. Веднага е извикана Бърза помощ и са започнати манипулации по реанимация на детето“, обясни зам.-директорът на училището пред bTV.

„Детето четвърта години е в нашето училище, с нищо не е показало, че има заболяване. Класните ръководители не знаят и нищо не е отразено в медицинския картон на детето“, допълни директорът на училището в Кърджали.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/