Категории: Спонсорирани

Успешно реализирани два нови договора по Стратегията за ВОМР на СНЦ МИГ „Аврен-Белослав“ по Оперативна Програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 г.

Реклама

Програма за развитие на селските райони (2014-2020 г.)

Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони: Европа инвестира в селските райони Споразумение № РД 50-44/ 19.04.2017 г. за изпълнение на Стратегия за ВОМР

Успешно реализирани два нови договора по Стратегията за ВОМР на СНЦ МИГ „Аврен-Белослав“ по Оперативна Програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 г. 

Две фирми получиха възможност да реализират одобрените си проекти към Местната инициативна група „Аврен – Белослав”. Проектните предложения са по  Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ за периода 2014 – 2020 г.

Първият договор BG16RFOP002-2.027-0001-C01 “Подобряване на производствения капацитет и повишаване на експортния потенциал на „Булмак 2005“ ЕООД е по процедура BG16RFOP002-2.027 МИГ Аврен-Белослав, на стойност 389 510.17 лв., с период на изпълнение 07.03.2019 г. – 06.04.2020 г. 

„Булмак 2005“ ЕООД е създадена през 2005 г. Основен предмет на дейност на предприятието е производство на метални конструкции и съоръжения, ремонт и възстановителни дейности в системата на корабостроенето и кораборемонта/корабозаваръчни и корпусни работи, корабни метални съоръжения, монтаж и ремонт на топлоенергийни съоръжения; ремонт, рехабилитация и монтаж на всички видове съоръжения и инсталации в топлоелектрически централи, топлинна изолация на тръбопроводи; производство, доставка и монтаж на енергийно оборудване. Производствената база на фирмата е позиционирана в село Езерово, община Белослав. 

Към настоящият момент договорът е  приключен. В рамките на изпълнението на проекта са постигнати следните специфични цели: закупуване и въвеждане в експлоатация на „Машина за рязане с CNC управление“ от най-висок клас позвлояващ „Булмак 2005“ ЕООД да премине към плазмен и/или газово-кислороден процес на рязане, който води до оптимизиране на един основен елемент от производствената дейност – рязането. Точностите на позициониране, повторяемост и качеството на сряза на закупената машина са без аналог в световен мащаб и представлява технологична иновация на ниво предприятие; подобряване и разширяване на пазарните позиции на предприятието; разкриване на нови работни места; намаляване на себестойността на произвежданите изделия; навлизане на нови пазари; увеличаване обема на износ. Чрез реинвестирането на генерираните печалби предприятието има възможност да продължи да обновява технологичния си парк, като запази тенденцията за повишаване качеството на предлаганите изделия при по-ниска себестойност. Всички тези резултати водят до трайно повишаване на конкурентоспособността на „Булмак 2005“ ЕООД, като това води до постигане на основните цели и бъдещата устойчивост на резултатите, подобряване на производственият капацитет и конкурентоспособността на територията на МИГ Аврен-Белослав.

Вторият договор BG16RFOP002-2.041-0002-C03 “Дигитален архив“ е по процедура BG16RFOP002-2.041 МИГ Аврен-Белослав „Достъп до финансиране в подкрепа на предприемачеството“, на стойност 386 799.94 лв., с период на изпълнение: 12.03.2020 г. – 12.03.2021 г. 

Фирма „Дигитален Архив“ ООД е учреденa през 2019 г. и в нея работят 11 специалиста в областта на компютърните технологии, дигиталния бизнес и рекламата. Дейността на фирмата е в посока дигитализация на информация от книги и хартиени носители, отпечатване на сканирани изображения и тяхната визуализация на широкомащабни платна и билбордове. 

Проектното предложение цели повишаване на конкурентоспособността на местната икономика на територията на МИГ „Аврен-Белослав“  и създаване на местен бизнес, чрез предприемачество в областта на културните и творчески индустрии. Основните реализирани цели на проекта саЗапазване на исторически и културни артефакти, съдържащи се в книги и други широкомащабни хартиени носители, тяхното съхраняване в електронен вариант; Предоставяне на възможност за електронната им визуализация и монгократна употреба, както и тяхното представяне на широката общественост и публика, чрез отпечатването им на широкомащабни носители, които биха могли да се използват като декори при сценични изкуства. 

В рамките на проекта е закупено оборудване за дигитализация на културното и историческо наследство и предоставяне на услугата „дигитален архив“. В резултат е постигнато разнообразяване на местната икономика и са създададени предпоставки за устойчив бизнес и заетост, чрез внедряване на нови технологии в опазването и съхранението на културното и историческо богатство на територията. Предвид Европейските и национални предизвикателства на дигитализация на културното ни и историческо наследство пазара за предоставяне на услугата дигитализация тепърва се отваря и в бъдеще ще има засилена потребност от неговото задоволяване.

Екипът на СНЦ МИГ „Аврен-Белослав“ Ви желае весели празници!

www.eufunds.bg

СНЦ “МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА-АВРЕН-БЕЛОСЛАВ”

ЕИК: 176998353

Адрес: Република България, Област Варна, Община Аврен, 

с. Аврен, П.К. 9135 ул. ”Тодор Ноев” № 8
тел. +359(0) 898 356 229

ел. поща: snc.mig.avren.beloslav@gmail.com

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ЦИК излезе с категорична позиция във връзка с твърдения за хартията за машинно гласуване

Според ЦИК подобни "неверни твърдения" целят да всеят недоверие в машинното гласуване.  От ЦИК са…

преди 10 часа

МОН с новина за деветокласниците: Обявиха важни дати

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков обяви пред социалните партньори от Отрасловия съвет…

преди 11 часа

Служебният министър на иновациите и растежа във Варна: Спекулация е, че хартията на БНБ не отговаря на стандарта на вносителя на машините

Днес служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор за материално-техническо обезпечаване…

преди 12 часа

Война за паркоместа в столицата: Мъж е пребит от свой съсед

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, се е разиграла в софийския квартал „Овча Купел”. Потърпевшият е…

преди 12 часа

Заради вятърните електроцентрали: Кметът на Добричка община поиска среща с Главчев за свикване на местен референдум

Според кмета на Добричка община Соня Георгиева се прави опит да се ограничи правото на…

преди 12 часа

До края на годината настъпва голяма промяна по пътищата в България

Стана ясно, че до края на годината камерите на тол системата ще бъдат сертифицирани да…

преди 12 часа