in

Освободиха шофьора, прегазил куче навръх Бъдни вечер (ВИДЕО)

Кадър: vbox7

Жители искат ефективна присъда за шофьора и заплашват с протест

Жители на пазарджишкото село Мало Конаре заплашват с протест на 29 декември, съобщава Нова телевизия. Причината – навръх Бъдни вечер на улица в населеното място джип прегази нарочно куче. Случаят взриви социалните рмежи и предизвика вълна от недоволство.

Шофьорът – 52-годишен мъж, бе задържан, а малко по-късно пуснат днес от полицията. Той е от Пазарджик и има къща в селото. Бил известен с хобито си да стреля по животни, твърдят от организации за защита на животните. Жители на селото и представители на организация и за защита на животните настояват за промени в закона и ефективни присъди.

52-годишният Николай Делииванов твърди, че не е видял кучето. Мъжът е от Пазарджик, но има къща в селото. „Не го видях. Там имаше още две кучета и един спрял трактор от дясната страна. Съжалявам, не е умишлено. Съжалявам много за постъпката си, просто не го видях”, каза Делииванов.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Ралица Петкова

Завършила съм специалност „Българска филология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Mетодий“. Моите източници на вдъхновение са литературата, изобразителното изкуство и богатството на българския книжовен език.