in

Заведенията изразиха готовност за протести. Емил Коларов: Този път няма да са мирни

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

На какво са готови от бранша, за да запазят бизнеса си и да продължат да работят?

Заведенията отново в протестна готовност поради новите ограничителни мерки – ограничено работно време до 22:00 ч. и използване на до 50% от капацитета си. Какви ще са действията им разказва пред БНТ Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията в България.

„Новите мерки най-вероятно ще доведат до това, че няма да се спазват. Нашите колеги най-вероятно няма да ги спазват. Ние сме потресени. Принудиха ни да си ваксинираме персонала, да изискваме зелени сертификати, най-накрая ни наложиха нови ограничения“, заяви Емил Коларов.

„По-антиваксърска заповед, от тази на Столичиното РЗИ, няма. С нея те отказват хората да се ваксинират. Работейки със зелени сертификати, не би трябвало да има никакви други ограничения за нас“, категоричен е Коларов.

„Имаме среща на нощните клубове днес от 15 часа. От 17 часа ще дадем изявление за медиите, ще режим какво ще правим“, допълни още Емил Коларов.

„100% ще има протести и този път няма да са мирни. С всички законови средства ще отстояваме нашите позиции“, заяви още председателя на Сдружение на заведенията в България.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/