in

Точно на рождения ѝ ден: Обявиха щастлива новина за Моника, която се нуждаеше от спешно лечение

Снимка: Facebook/"Нека се обединим за Мони"

Преди време ви разказахме за Моника Маринова от Стара Загора, която се нуждаеше от средства и спешно лечение. Нейна близка приятелка потърси екипа ни със зов за помощ

Варненка апелира: Помогнете на моя ангел пазител да се възстанови

Днес, точно на рождения ден на Моника, беше обявена добра новина за нейното здравословно състояние. Дарителската кампания е прекратена, защото повече операции няма да бъдат извършвани.

„Първата добра новина, с която започваме е, че към този момент не се налагат последващи операции. Втората е, че болницата и двата екипа са взели решението, да не се доплаща, абсолютно нищо, както за удължения престой в болницата, така и за втората операция и за усложненията, които са били непредвидени. За тях беше много по-важно да спасят живота на Мони, а не толкова парите“, съобщиха във Фейсбук страницата „Нека се обединим за Мони“.

„Професор Мустафа Озкан каза на Мони, че тя е железен човек и усмивката и е била по-важна за тях. Това за нас е огромен жест към Мони, който ни остави без думи. И тук е момента, да благодарим и на двата екипа, които положиха неимоверни усилия, за да спасят живота на Мони, макар и в последният момент. Били са непрекъснато при нея и са я обгрижвали“, пишат още във Фейсбук страницата, като изказват огромни благодарности на лекарския екип.

Обявен е краят на дарителската кампания, тъй като на този етап няма да се извършват други операции. Дарителските кутии остават до момента, в който Моника ще се върне от Турция. Наличностите по сметките ще бъдат ползвани за допълнителни разходи като контролни прегледи в Турция, които предстоят и не се е ясно колко ще са те, както и за последващо лечение, рехабилитации и изследвания.

„Когато приключи цялото лечение на Мони и тя вече няма нужда от средства, нейното желание е остатъка от сумата да бъде дарена за други дарителски кампании на хора с редки болести, които имат нужда от лечение в чужбина“, информират още във Фейсбук страницата.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.