Категории: България

Освободиха целия борд на директорите на „Булгаргаз“

Реклама

Стана ясно, че вчера в петък, в 17,30 ч., съветът на директорите на Българския енергиен холдинг е освободил целия борд на директорите на „Булгаргаз“.

Въпреки късния час и края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър. Освободени са изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда – Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев. В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов, съобщават „24 часа“.

От повече от месец се води битка в газовия бранш, в която се включи и министърът на енергетиката Александър Николов, според който не е направено всичко възможно да се вземат всичките количества азерски газ по алтернативен на непостроената газова връзка с Гърция маршрут.

Николай Павлов се свързва с президента Румен Радев. Той беше служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков, по времето на министър Теменужка Петкова бе върнат за шеф на „Булгаргаз“, оглавява компанията от 2015 г.

Запознати казват, че между изпълнителната власт и президента се стигнало до съгласие „Булгаргаз“ да си остане с това ръководство, но явно нещо се е променило. В края на петъчния ден има и още едно действие. В 18,30 ч новият борд на „Булгаргаз“ свиква на заседание с първа точка – избор на председател на съвета на директорите и втора – избор на член на борда, на когото да бъде възложено управлението и представителството на дружеството пред трети лица. За председател е избран Иван Топчийски, а за изпълнителен директор Людмил Йоцов. Познати на Николай Павлов казват, че той е болен от COVID и е карантиниран вкъщи. Изпращали са му полицаи да го проверят.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Наши лекари сътвориха чудо

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) извършиха поредна чернодробна трансплантация. Реципиентът е 45-годишен мъж, съобщават от…

преди 6 минути

Какво ще бъде времето през новата седмица

До сутринта във вторник и в Източна България валежите ще спрат, а над Западна облачността…

преди 8 минути

Жестока катастрофа във Варна

Стана ясно, че жестока катастрофа във Варна е станала тази събота в 21:15часа. Инцидентът е…

преди 26 минути

Какво ще бъде времето по Черноморието в понеделник

Утре в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до…

преди 29 минути

Честит имен ден на всички, празнуващи днес

На 29 септември отдаваме почит към велики християни – Свети Теофан и Свети Кириак. Свети…

преди 3 часа

Ще има ли масово спиране на водата във Варна заради ремонт на магистрален водопровод

Стана ясно, че поради реконструкция на магистрален водопровод "Варна - Златни пясъци", са възможни смущения…

преди 3 часа