in

Заради скъпия ток: Градският транспорт във Варна ще се движи по-нарядко

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Скъпият ток и скъпото гориво налагат автобусите и тролейбусите в морската столица да се движат по-нарядко. Промяната се въвежда от днес, 1 февруари

Високите цени създават финансови затруднения.

„Проблемите и при нас са както навсякъде в страната. За последното тримесечие цените на горивата са се вдигнали. Платили сме милион и 200 хиляди повече спрямо предходната година“, обясни инж. Злати Златев от „Градски транспорт“ – Варна пред БНТ.

Във Варна има 30 тролейбуса, обслужващи 4 линии, а сметките за ток са скочили над 3 пъти. Работещите в общинската фирма няма да получат и ваучери за храна този месец, както много други служители в български фирми.

„При заплата от 1000 – 1200 лева един немалък процент са ваучерите от 80 лв., които чакаме с нетърпение. Всеки се надява на тези ваучери за храна, които все още не сме получили този месец и не знаем дали ще ги получим“, казва Пенко Пенков.

„Общинската фирма е силно обвързана с договори за обществени поръчки и цените са фиксирани. Максимално са ограничени всякакъв тип разходи, но дружеството има нужда от финанси, за да поддържа качеството на градския транспорт, както и пътната безопасност“, каза Юлиан Георгиев.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/