Категории: Варна

Разследват смъртен случай в старчески дом в с. Аспарухово: Имало ли е насилие?

Реклама

Възрастен мъж, настанен в дом за стари хора в с. Аспарухово, е починал в началото на тази година. Неговата дъщеря твърди, че той е имал синини и рана на главата, а лекар е потвърдил, че смъртта е настъпила вследствие на удари 

Прокуратурата във Варна разследва сигнал за смъртен случай в дом за възрастни. Става дума за комплекс в с. Аспарухово, където бяха настанени обитателите на дома от с. Рояк след пожара, при който загинаха 9 души.

67-годишен мъж е издъхнал в началото на тази година във въпросния комплекс. Според неговата дъщеря е имало белези и рани по главата на нейния баща.

„Пуснала съм жалба в прокуратурата и следствието тече. Аутопсията беше направена от трима лекари, за да не може да се оспорва. Мога да кажа само едно – лекарят, с когото имах разговор и преди следствието, ми каза, че баща ми е починал от удари по главата – било то падания или удар от някое лице. Нараняванията са били два – три дни преди смъртта му. Организмът му е бил здрав”, каза пред Нова телевизия дъщерята на починалия Мариам Мхитарян.

„Всеки има право да постъпи така, както смята за добре. Мисля, че е добре да дадем възможност на институциите да си свършат работата, за да установят дали има някакви грешки”, коментира управителят на дома в Рояк Милена Мазурик.

Според нея е възможно възрастният мъж да е паднал и така да е получил нараняванията. „Защото през последните дни беше агресирал първо срещу шкаф и други мебели в стаята си. Така че е абсолютно възможно да се самонарани”, заяви Мазурик.

Управителят на дома каза, че няма информация мъжът да е бил със синини. Не е виждала снимки или доказателства за това. На въпрос дали е възможно служител на дома да прикрие синините, отговори: „Защо да не е възможно. Аз в момента не мога да говоря от името на някого другиго. Аз лично смятам, че не може да става въпрос за никакво насилие”, добави тя.

Мазурик обясни, че е видяла клипа, но смята, че въпроси трябва да се зададат на този, който го е снимал. „Предполагам, че има органи, които могат да установят”, посочи тя.

„Никой не ме е потърсил и нямах информация, че баща ми е в синини и се самонаранява”, уточни дъщерята на починалия.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по Черноморието днес: Мъгла и облаци сутринта и слънце през деня

От НИМХ прогнозират, че времето днес (25 септември) ще бъде предимно слънчево. Очакват се максимални…

преди един час

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 15 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 15 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 15 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 16 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 16 часа