in

Състоянието на 8-годишният Емо от Варна се влошава: Спешно набират средства

Снимка: Facebook/"Бъдеще за Емилиян"

Емилиян е на 8 години и е от гр. Варна. През пролетта на 2019 г. започват симптомите на болестта му и оттогава детето трябва да се бори с тежка диагноза

Емо е диагностициран с „Болестта на Хишпрум“. Това е болест на дебелото черво – липса на клетки в червото, като може да е цялото или само част от него. В случая при 8-годишният Емо е открита липса на ганглийни клетки в ректума след извършване на биопсия и операции.

Направен му е ядрено-магнитен резонанс, при което откриват болестта. Симптомите са уголемено дебело черво, подуване на коремната и стомашната област, силни болки в ректума и корема, повръщане, газове и изпускане по малка и голяма нужда с неусещане за ходене по нужда. Детето претърпява 4 кръвни операции: 3 през ануса и 1 коремна. Предстои му дълго и сложно лечение.

Според последната информация от страницата „Бъдеще за Емилиян“ състоянието на детето не е добро. След няколко дни се налага Емо да отпътува за Турция за контролен преглед, който е много важен, но средствата не достигат. По сметката за лечението му има близо 2000 лева, а необходимите средства за контролния преглед и изследванията са 2750 евро.

Всеки, който иска и може да дари, може да го направи по следните начини:

IBAN в банка ДСК:

BG48STSA93000026548514

BIC:STSABGSF с титуляр Емилиян Стефанов

PayPal:silviaronkova4@gmail.com

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.