Категории: Варна

Гуцанов от Варна: Сериозната социална програма и повече държавност са приносът на БСП в управлението

Реклама

БСП стартира поредица от срещи с актива на партията по места за разясняване на основните параметри на постигнатото от представителите на левицата в първите седмици от управлението на коалиционното правителство

“Силата на БСП е в нейните структури и масовост. Нека насочим вътрешнопартийната енергия не срещу себе си, а за спечелване на доверието на хората и за разширяване на влиянието на партията, за да изградим една силна и модерна България”. Това заяви по време на срещата с актива във Варна градският лидер на партията и председател на парламентарната комисия по транспорт в 47-то Народно събрания Борислав Гуцанов. В началото на изпълнената с много конструктувни предложения и анализи среща, той направи отчет пред десетките представители на левицата във Варна, за постигнатото до момента.

“Социална програма, която е 1/3 от бюджета на държавата, е безспорно постижение, на каквото не сме били свидетели през последните 30 години”, подчерта Борислав Гуцанов. Според него това е сериозно основание за участието на БСП в коалиционното правителство. “За месец и половина постигнахме неща, за които години сме се борили без успех. На първо място това са с 10% по-високите семейни надбавки за отглеждане на дете. От 1 април ще имаме безплатни детски градини.”

“Отделят се 70 млн. лева за строителството на нови градини и ясли в общините, в които има недостиг на места. Всичко това е част от нашата борба с демографската катастрофа, на която сме свидетели в последните години. Основен е и приносът на БСП в повишаването на коефициента за пенсиите от 1,2 на 1,35, за по-високия им размер от 25 декември м.г.и очакваното ново повишение с актуализацията на бюджета през юли тази година”, каза градският лидер пред актива във Варна.

“Мораториумът върху цените на тока за битовите потребители е другото решение, което доказва колко важно е участието на държавата. Без него сега хората нямаше да могат да си плащат сметките за ток”, подчерта Гуцанов. Според депутата от коалиция “БСП за България”, с активното участие на левицата в момента се търси трайно решение за решаване на проблема с по-скъпата електроенергия и след падането на мораториума. Един от вариантите, за който БСП ще настоява категорично, е спешното подновяване на процедурите за строителство на нови ядрени мощности. “Това ще е голямата битка на БСП и ние сме готови за нея”, категоричен е Гуцанов.

“Ясна е посоката, в която БСП ще работи за подобряване живота на хората – регламентиране работата на частните съдия – изпълнители, на колекторските фирми, мобилните оператори, защита от монополите, подобряване на жизнения стандарт на младите семейства, бизнеса, пенсионерите. Това е цената на БСП за участие в управлението и докато в работата на правителството се спазва подписаното споразумение във всяко от 18-те му направление, левицата ще бъде част от него.

Голямата ни цел е премахване на модела на ГЕРБ не само от националното управление, но и на местно ниво. Затова да се концентрираме в сериозна и ползотворна работа за успеха на партията на местните избори, които предстоят след 20 месеца, да мобилизираме структурите си и да работим за успешното участие на левицата и в местното управление на страната ни”, призова Борислав Гуцанов.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Времето по морето днес: Ето какви температури да очакваме

От НИМХ прогнозират, че днес ще има превалявания само на отделни места в страната, а…

преди 42 минути

Кирил Петков: Моите огромни съболезнования на близките. Бог да прости загиналия

Кирил Петков написа публикация в профила си във Фейсбук, след катастрофата край Варна с автомобил…

преди 10 часа

НСО потвърди: Починал е втория шофьор в катастрофата с Кирил Петков край Варна

Около 17.30 часа днес, 16 май, служебен автомобил на Националната служба за охрана е претърпял…

преди 11 часа

Извънредно: Край Варна катастрофира кола на НСО с Кирил Петков. Има загинал

Стана ясно, че днес около 17:30 часа на входа на Аксаково, област Варна, е катастрофирал…

преди 12 часа

Важно съобщение: Временно затварят този булевард във Варна

Заради отстраняване на опасно сухо дърво и клони утре за няколко часа ще бъде затруднено…

преди 14 часа

Обявиха добри новини за шофьорските книжки

От Министерството на вътрешните работи (МВР) обявиха, че са отстранени проблемите при част от процедурите…

преди 14 часа