in

Нова услуга стартира от днес в Регионалната библиотека във Варна

Снимка: Pixabay

Новата услуга се казва „Любимите книги на библиотекарите“

В Деня на Свети Валентин Регионалната библиотека във Варна стартира нова услуга, наречена „Любимите книги на библиотекарите“.

Деница Чолакова, завеждащ „Книгозаемане“ в културната институция, обясни пред БТА, че служителите са поставили в чанти по три заглавия от един и същ жанр. Специални стикери с шеговити рисунки ориентират от коя област на литературата са произведенията. По случай празника на всяка чанта е поставено и хартиено сърце с цитат от популярни автори, посветен на любовта.

Идеята е да се пести време на читателите, допълни Чолакова. По думите й новата инициатива дава възможност на всеки да си вземе чанта, без да обикаля стелажите.

Тъй като пакетите носят и името на служителя, който е подбрал заглавията, целта е с времето читателите да започнат да разчитат на свой персонален библиотекар, каза още Чолакова.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/