in

Благомир Коцев: Създаваме организация за посрещането на хората от Украйна(ВИДЕО)

снимка: кадър Нова Варна

Днес новият областен управител на Варна заяви, че се създава организация за посрещането на хората от Украйна. Открит е временен център в областната администрация.

Функцията на този център е да помага на пристигащите от Украйна, съобщи днес областният управител на Варна Благомир Коцев, който посрещна поредния автобус с евакуирани жени и деца от Одеса. Той уточни, че всеки, който има желание да помогне на пристигащите, може да се обади в центъра. Телефонът е 0888 443 128.

Освен това към центъра могат да се обръщат и украинските граждани, пристигнали у нас, които имат необходимост от някаква подкрепа или да бъдат настанени някъде, допълни Коцев. По думите му в новосформираното звено работят доброволци. То е разкрито в партньорство с фондация „Благотворителен фонд „Европа“, създадена от украинци, живеещи във Варна. Пристигащите могат да намерят подкрепа и в централата на неправителствената организация, която се намира на ул. „Иван Вазов” 36.

Три хотела са в готовност да настаняват безвъзмездно бежанци от Украйна за неопределен период от време, допълни Коцев. По думите му се водят разговори с още 10-ина бази, чиито собственици също искат да помогнат на пристигащите.

Днес от Одеса тръгнахме три автобуса, разказа шофьорът на едната от колите Ангел Илиев. По думите му опашката от превозни средства на границата с Молдова е била 30-ина километра. Гледките в Украйна вече са войска, взривове, военни дронове и танкове, посочи Илиев, който утре ще отпътува отново за Одеса.

Други телефони, които могат да са в помощ на на гражданите са 0876 516793 и 0988 820743

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/