in

Наши сънародници са блокирани в Москва

Снимка: Pixabay

Както стана ясно, България затовори въздушното си пространство за руски самолети и сега има реципрочна мярка. Русия взе същото решение. Това е и причината сънародниците ни да са блокирани в руската столица, обясни външният министър Теодора Генчовска по време на брифинг.

Посолството ни в Москва е получило инструкции да осигури настаняване в хотел на българските граждани. Подготвя се и извозването им по сухопътна линия в посока най-близките държави – вероятно това ще са Латвия или Естония, обясни Генчовска.

Българският червен кръст пое инициативата за осигуряването на хуманитарна помощ за Украйна. Българската държава ще осигури транспорта за хуманитарната помощ до границата с Румъния, а там заедно с румънските власти ще бъде придвижена до Украйна, обясни още Генчовска.

Задари комендантския час автобусите, които трябва да приберат българите от Киев, все още не могат да влязат в града, обясни директорът на Ситуационния център към МВнР Антон Марков.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/