in

Тежка катастрофа с училищен автобус край Смядово: Има загинал

Колаж: "Нова Варна"

Катастрофата е станала между лек автомобил и училищен автобус. Шофьорът на колата е загинал на място, а учениците са невредими  

Сигнал за инцидента е приет малко след 07:30 часа тази сутрин. Съобщено е, че на пътя Шумен-Бургас, до тир паркинг край Смядово са се ударили лек автомобил Рено и автобус, който превозва ученици. Пострадали ученици, които са пътували в автобуса няма.

Към мястото на инцидента веднага са насочени екипи на полиция, пожарна и спешна помощ. Изяснено било, че 56-годишен мъж от Шумен, който бил зад волана на лек автомобил Рено с шуменска регистрация и се движил в посока към Шумен, загубил контрол над автомобила. Той напуснал пътното платно, ударил се в съоръжение в лявата страна, вдясно в мантинела, а след това в автобуса.

Водачът на лекия автомобил е загинал на място. Създадена е организация за незабавно извозване на децата. Водачът на автобуса, мъж на 58 години е правоспособен, тестван е за алкохол. Пробата му е отрицателна.

Движението и към момента се регулира от екипи на пътна полиция. МВР моли водачите да шофират с повишено внимание. Пътната настилка е мокра.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.