in

Гешев: Спецпрокуратурата разби мрежа за шпионаж на Русия у нас

Кадър: vbox7

Главният прокурор Иван Гешев поздрави Специализираната прокуратура и ДАНС в своя профил в Twitter за разкриха мрежа за шпионаж

„Поздравявам Специализираната прокуратура и ДАНС за поредното разследване за шпионаж в полза на Руската Федерация, застрашаващ националния интерес на РБ“. Това написа на страницата си в Туитър главният прокурор Иван Гешев.

„Надявам се политическите идеи за закриване на специализираните структури да не са в резултат именно на тези успехи“, отбелязва още Гешев.

Припомняме, че през месец март миналата година се разигра истински шпионски скандал у нас, а след акция на българските служби за сигурност няколко лица бяха задържани по подозрение в шпионаж за Русия. През ноември миналата година държавното обвинение прати на съд групата от бивши и настоящи военни, които са шпионирали в полза на руската държава.

Очевидно през последните месеци спецпрокуратурата и ДАНС са работили по разбиването на поредната мрежа от руски шпиони, която действа на територията на страната.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.