Категории: Свят

Путин към съседните държави: Не виждаме никаква необходимост от влошаване на отношенията ни

Реклама

Той призова съседните страни да не ескалират напрежението като заяви „Нямаме лоши намерения“

Руският президент Владимир Путин призова днес съседните държави да не ескалират напрежението, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това е станало на осмия ден от войната между Русия и Украйна.

„Нямаме лоши намерения към нашите съседи. И аз също така бих ги посъветвал да не ескалират ситуацията, да не въвеждат никакви ограничения. Ние изпълняваме нашите задължения и ще продължим да го правим“, каза руският президент в изявление, излъчено по телевизията, цитиран от БТА.

„Не виждаме никаква необходимост от влошаване на отношенията ни“, обърна се Путин към руските съседи. Той увери, че ако се случи Русия да изостри напрежението, това „винаги е в отговор на някакви неприятелски действия, действия срещу (нея)“.

Путин бе показан да говори по руската телевизия, докато участваше чрез видеоконферентна връзка от резиденцията си край Москва в церемонията по издигането на флага на новия ферибот „Маршал Рокосовски“ в северната част на страната.

„Колкото и да ни е трудно, сложно, ние непременно ще продължим нашето развитие, ще укрепваме транспортната и логистичната инфраструктура в цялата страна“, каза още руският президент. Той добави, че това ще става по-конкретно в района на Балтийско море, арктическите територии и Далечния изток.

„Задължително ще завършим изграждането на нови модерни фериботи за Сахалин и Курилските острови“, обеща Путин и увери, че руските предприятия и конструкторски бюра ще се справят с поставените задачи.

Той обърна внимание на символиката на това, че съвременни, високотехнологични руски кораби са кръстени на бележити руски командири, освободили не само родната си страна, но и целия свят, от нацизма (бел. ред.: Константин Рокосовски е съветски маршал, участвал във Втората световна война).

„За тези наистина смели хора, искрени патриоти, независимостта и суверенитетът на нашето отечество бяха над всичко. Те спасиха и защитиха нашата родна страна, показаха на бъдещите поколения, че човек трябва да бъде силен и винаги да върви напред“, подчерта Путин.

По публикацията работи Снежина Раева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди един час

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 2 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 2 часа

Изгоряха стотици декари край ЖП линия

Стана ясно, че близо 300 дка., включително и широколистна растителност около жп линията между Русе…

преди 2 часа

Официално: Калин Стоянов влиза в листата на ДПС

Бившият вътрешен министър Калин Стоянов ще бъде втори в листата на "ДПС - Ново начало"…

преди 2 часа

Йордан Цонев ще води листата на ДПС във Варна

В Деня на Независимостта на България "Движение за права и свободи – Ново начало" регистрира…

преди 2 часа