Категории: България

Сняг ще падне за Сирни Заговезни в цяла България

Реклама

Температурите ще бъдат ниски и времето ще е студено. Сняг ще падне предимно и Западна и Централна България, а на изток първо ще има валежи от дъжд, които постепенно ще преминат в сняг

Дните около и след Сирни Заговезни ще са облачни, с валежи от дъжд и сняг. От север продължава да нахлува студен въздух, а в Средиземноморието ще се позиционира нов циклон, който ще определя времето на Балканите в следващите дни.

В събота до обяд ще завали в Югозападна България – в планините сняг, в ниското дъжд, който ще се примесва с мокър сняг. До края на деня валежите ще обхванат цялата югозападна половина на страната.

Температурите сутринта в събота – от малко над нулата около крайбрежието до малко под нулата на запад. В часовете следобед термометрите ще се колебаят между 4 и 9 градуса.

През нощта и в неделя облачността ще остане значителна. Вятърът ще е студен от изток-североизток, с което захлаждането ще продължи. Валежите поетапно ще обхванат почти цялата страна, предаде Нова телевизия. В Западна и Централна България ще превалява предимно сняг, а на изток – по-скоро дъжд, който ще се обръща в сняг с падането на температурите.

На Сирни Заговезни, в последния ден на седмицата, сутринта температурите отново ще се колебаят около нулата, но дневните стойности ще са по-ниски спрямо съботните и ще са в интервала от 1-2 до към 6-7 градуса.

През втората седмица на март времето отново ще е сравнително студено с валежи от сняг и с дневни температури между 0 и 5 градуса. Около средата и края на седмицата рано сутрин ще е мразовито с температури в някои райони с временни разкъсвания на облачността до минус 7 – минус 8 градуса.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Какво ще бъде времето в понеделник

Утре ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Максималните…

преди 39 минути

Тежка катастрофа на оживен булевард

Автомобил катастрофира снощи на столичните булеварди „Тодор Александров” и "Константин Величков”.  Сигнал е подаден в…

преди 41 минути

Спират тока във Варненско на всички тези адреси в първия работен ден

На 24.09.2024 г. В периода 8:00 ч. до 17:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 3 часа

Силни думи на Румен Радев за Независимостта на България

Днес народът ни отбелязва делото на поколение, за което държавността и нейната независимост бяха висши…

преди 3 часа

Какво ще бъде времето в първите дни на есента

В понеделник ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в котловините ще има…

преди 3 часа

Без ток в този район на Варна точно в неделя

Поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:…

преди 5 часа