in

Бойко Борисов директно обвини Румен Радев. Ето в какво

Кадър: Youtube

Днес Бойко Борисов посети Търговище и от там обяви, че в ГЕРБ са притеснени от евентуални репресии срещу младежката организация на партията. Това обяви на среща с актива в Търговище лидерът на формацията Бойко Борисов.

Повод за думите му станаха изявления на управляващите. Вчера премиерът Кирил Петков обвини младежите на ГЕРБ, че са предизвикали паниката около цените на горивата, а вицепремиерът Асен Василев напомни, че Наказателният кодекс предвижда 5 години затвор за това.

„От казаното вчера от Кирил Петков и Асен Василев и установих по безспорен начин, че в България има две партии – ГЕРБ и младежкия ГЕРБ. Нашите младежи се оказаха по силни от тях, сиреч може да променим промяната с нашите младежи. Това показва какво им е мисленето, да излезеш и да заплашиш деца с пет години затвор. И сега съм казал – излизате в нелегалност, ставате като РЕМС едно време, нелегална организация за борба срещу фашистите. Те проповядват фашизъм в момента“, каза Борисов.

Той обвини управляващите в некомпетентност и предупреди, че заради тяхната политика България е заплашена от наказателна процедура заради свърхдефицит.

„Те не стига, че не могат да управляват, не стига, че управляват грешно…, но и ни задължават така, че Комисията ще ни наложи тази процедура.“

За политическото разделение в страната Борисов обвини президента Румен Радев „Това е политиката на Радев. След като изчегъртаха ГЕРБ, изчегъртаха системните партии, разцепи БСП на две и сега със Стефан Янев… битката там ще е много голяма. На практика няма системни партии извън ГЕРБ и младежкият ГЕРБ. Оттук насетне не виждам как тази омраза между хората ще се реши“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/