in

Почина Николай Увалиев, един от доайените на варненската журналистика

Колаж: Нова Варна

След тежко и продължително боледуване, на 87 години почина един от доайените на варненската журналистика-Николай Увалиев. Неговата дългогодишна професионална кариера е свързана органично и творчески с вестник Народно дело, радио Варна и Регионалния телевизионен център, на който е и един от основателите.
Към житейската му визитка ще изтъкнем и това, че е бил треньор по баскетбол във Варна, и откривател на великия майстор на оранжевата топка от морската столица-Христо Борисов. Сред неговите възпитаници на спортния подиум личи и името на бившия кмет на Варна-Христо Кирчев, а в края на кариерата си като наставник е бил и старши треньор на Националния отбор по баскетбол на България за девойки старша възраст.
Николай Увалиев е носител на Почетния знак за заслуги към град Варна, и е автор на романа „Вековете на Атанас Буров“.
Известно е, че авторът на книгата е пряк родственик на Буров (бел.авт.майката на известния банкер-родолюбец е сестра на бабата на Увалиев.).
В житейската автобиография на отишлия си този свят публицист и общественик личат и 45 успешни преплувания на маратона Варна-Галата, както и създаването на социалната мрежа Паметта на българите по света.
Николай Увалиев има дъщеря Марина, която е успешен мениджър, и син -Димитър, спортен журналист и настоящо име от шоубизнеса.
Нека си спомним с добро за Него!

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/