in

Аня Терзивец: Уговорките за хуманитарни коридори не се спазват. Стреля се по мирното население в Украйна

Кадър: YouTube

Журналистът от Украйна Аня Терзивец се намира в близост до Одеса и разказа каква е обстановката в момента там

„След втория кръг от преговори имаше договорка за разкриването на хуманитарни коридори. Те обаче не се правят по правилния начин. Обявяват коридори, населението започва да се евакуира и започват да стрелят по мирни хора. Появи се информация за 38 починали деца вследствие на тези нападения”, обясни тя в ефира на „Твоят ден“ по Нова телевизия.

По думите ѝ на фона на предупрежденията от Украйна, че Русия се готви да нападне и Одеса, градът продължава да се отбранява сериозно.

„Тук има войници и много доброволци. Одеса няма да падне. Много малко са хората, останали в украинските градове, но тези, които са тук, са готови да бранят страната си”, категорична е тя.

Единствените начини за евакуация са чрез организираните хуманитарни автобуси, добави Терзивец.

„Последните 10 дни се намирам в движение, опитвам се да стигна до България, до Варна, за да бъда полезна на сънародниците си тук. Това е само временно. Към момента няма как да бъда полезна в Украйна”, каза още тя.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/