Категории: България

„Възраждане“ искат ревизии на запасите в Държавния резерв (ВИДЕО)

Реклама

Днес „Възраждане“ дадоха пресконференция, на която обясниха, че искат да насочат  вниманието на обществото към темата за Държавния резерв. „Още вчера излезе информация, затова че правителството планира да закупи 1,5 млн. тона пшеница, което изостри нашето внимание към Държавния резерв и неговите запаси“, обясниха от партията. 

„У нас възниква съмнение дали стоки, суровини и запаси от държавния ни резерв могат да осигурят безопасността на населението, ако се наложи. Преди 3 дни излезе информация, че някой се опитва да краде от държавния резерв в Горна Оряховица. Имаме съмнение, че е възможно да не бъдат уведомяване разследващите органи за подобни липси от държавния резерв. Надяваме се да има проверки на хранителните стоки, горива и запаси“, заяви заместник-председателя на ПП „Възраждане“ Петър Петров.

По думите на Петров е възможно държавата да плаща за поддържане на запасите в частни складове и да продава част от тях на свободния пазар с цел печалба.

По думите му дълг за депутатите от “Възраждане” е да опровергаят подобни съмнения.

“Надяваме се, че ще инициираме такива действия, които да предизвикат проверки и ревизии на количествата хранителни стоки, материали, суровини и горива. Ще изискаме, съобразно възможностите за осигуряване на парламентарен контрол, за осъществяването на подобни проверки и ревизия. Както и за изнасянето на данни пред нас по отношение на това дали Държавният резерв е напълно попълнен”, посочи народният представител.

Относно забраната на лидера на партията Костадин Костадинов да посещава Украйна, той потвърди, че има черен печат за 10 години.

„Българските служби направиха опит за убийство не само към мен, но и към нашите сънародници в Украйна. Всичко това се случи, защото някой в България е решил да разчиства вътрешнополитическите си сметки на външнополитически терен“, допълни той.

Припомняме, че Украйна е сложила черен печат и е забранила на лидера на партия „Възраждане“ да влиза в страната в следващите 10 години.

Костадинов е бил на планирано пътуване в Тараклия, Молдова, където се е видял с български граждани. Решил е да отиде и в Болград, за да посети паметника на българските опълченци и православна църква. С него е бил Иван Паслар, председател на районния съвет на район Тараклия.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Народна медицина: Ето как се прави компрес за болно гърло с ракия

С началото на есента идва и сезонът на настинките и грипа. Един от най-неприятните и…

преди 10 часа

Апелативен съд – Варна върна делото „Коцев“ за допълнително разследване

Апелативният съд във Варна върна делото срещу кмета на гр. Варна след жалба на областния…

преди 11 часа

Коалиция ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания във Варна

Сигурността и икономическото развитие на България, отварянето на европейските програми и усвояване на средствата по…

преди 11 часа

Водата в София поскъпва от днес: Ето с колко

Днес КЕВР одобри бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 година. Считано от…

преди 11 часа

Наказват мъж във Варна, повредил машина за продажба на билети в автобус

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ на 41-годишен, противозаконно повредил машина за продажба на…

преди 11 часа

Русия призова Израел да изтегли войските си от Ливан и отправи предупреждение

Русия отправи вризив към Израел да изтегли войските си от Ливан, като предупреди, че нападението…

преди 12 часа