in

Центърът за бежанци във Варна се нуждае от помощ: С какво можем да съдействаме? (ВИДЕО)

Снимка: Facebook/Венцислав Сивов

Украинският център за съдействие на бежанци във Варна се нуждае от помощ. Необходими са още хранителни продукти, обувки, тоалетни принадлежности, търсят се и лекари доброволци

Всеки, който иска да помогне, може да го направи със следните неща:

Нужни са пакетирани храни, памперси, прах за пране-малки опаковки, шампоани, душ гел, четки за зъби-детски, дамски превръзки-ежедневни, клечки за уши, спално бельо – чаршафи, възглавници, калъфки, одеяла; хавлии, домашни чехли, дамски и мъжки джапанки; дамски, мъжки и детски чехли и маратонки, детски легени, гърнета, лекарства за деца, електрически чайници. В Центъра има много бременни жени. Търсят се и лекари доброволци, както и 20 души за почистване на хотел, в който да бъдат настанени част от бежанците. Хотелът трябва да отвори врати тази вечер.

От Центъра обясниха за „Нова Варна“, че няма нужда от дрехи и играчки към момента. Те призоваха всеки, който има възможност, да осигури транспорт на бежанците до хотелите, в които ще бъдат настанени, тъй като по-голямата част от тях са извън Варна.

Само за днес през Центъра са преминали около 100-120 души. От там изказаха благодарност към всички варненци, които помагат.

„Всеки, който има желание да помогне професионално с медицинска, дентална или каквато и да е друга услуга, може да си направи брошура на руски или украински и да я залепи в Центъра за съдействие на бежанци. По-късно през деня ще има изнесен информационен център на паркинга“, обясниха още от там.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.