in

Кулеба след срещата с Лавров: Украйна няма да капитулира пред Русия (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Приключи срещата между украинския и руския външен министър в Турция. Дмитро Кулеба даде изявление сред срещата, като обясни, че има готовност за нови разговори в същия формат

Украинският външен министър посочи, че срещата не е била лесна. Изрази обаче готовност да проведе нови разговори в същия формат. Кулеба беше категоричен, че Украйна няма да капитулира пред Русия.

Сергей Лавров, външният министър на Русия, заяви, че е обсъдил хуманитарни въпроси с украинския си колега, включително какво правят войските за защита на цивилното население.

„Срещата беше трудна, защото аз опитах да намеря дипломатическо решение на този конфликт. Най-трагична е ситуацията в момeнта в Mариуопал. Градът е бомбардиран от въздуха“, каза след срещата Кулеба.

Той добави, че няма напредък по прекратяването на огъня и че Украйна има две задачи – да организира хуманитарен коридор от Мариупол и да постигне 24-часово примирие.

„Съгласихме се да продължим с усилията да търсим решение“, допълни украинският външен министър.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.