Категории: Варна

Откриват София Филм Фест във Варна с „Двете страни на острието“

Реклама

София Филм Фест Варна стартира на 18-ти март с ексклузивни прожекции и премиери. Билетите вече са в продажба. Подготвена е уникална селекция от 18 пълнометражни филма

Вече може да си купите билети за филмите във фестивалната програма на 13-ти СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВАРНА онлайн на и на касата на Фестивален и конгресен център – Варна. 

Тази година организаторите отново са подготвили уникална селекция от 18 пълнометражни филма, отличени и номинирани на световни форуми, като „Берлинале”, „Оскар”, „Кан“, „Венеция“, „Торонто“ и др.

Най-новия филм на легендата Клер Дени „Двете страни на острието“ с великолепните Жулиет Бинош и Венсан Линдон ще има своята премиера след броени дни в конкурсната програма на Берлинале, а София Филм Фест е първият фестивал в света след Берлин, който ще представи творбата на откриването на 26-ото си издание в София, а веднага след това и на планираното за 18-ти март ОТКРИВАНЕ във Варна

В програмата на 13-тото издание на фестивала ще можете да видите новата творба на сръбския режисьор Стефан Арсениевич „Докато мога да вървя“ („As Far As I Can Walk“), на която бе присъдена голямата награда за най-добър филм „Кристален глобус“ в Карлови Вари 2021. Режисьорът представя съвременен прочит на традиционен средновековен епос, в който африкански мигранти играят в ролите на сръбски национални герои. Разказът е посветен на изконната необходимост всеки човек да открие своето място в света, но е и приказка за любовта.

„Златна мечка“ за най-добър филм на Берлинале през 2021 година бе връчена на новата провокативна социална сатира на румънския режисьор Раду Жуде „Каръшко чукане или шантаво порно“ („Bad Luck Banging or Loony Porn“) и организаторите канят всички пълнолетни фенове на киното да го гледат на 21-ви март от 20:00 ч. Историята проследява несгодите на учителката Еми, която осъзнава, че кариерата и репутацията ѝ са сериозно застрашени, след като в интернет се появява порно-видео с нейно участие. Фокусът на сюжета попада върху обществените морализатори и румънското общество, но сатиризирането на повсеместното лицемерие и колективната истерия се простира отвъд националните граници.

Сред вече обявените премиери на фестивала са копродукциите с България „Мрак“ на Душан Милич и „Как се научих да летя?“ на Радивое Андрич, а в програмата на фестивала ще може да гледате още: „Брайтън 4“ на Леван Когуашвили, „Интрегалде“ на Раду Мунтеан, участвалите в конкурса във Венеция „Комарджията“ на Пол Шрейдър, „Спенсър“ на Пабло Ларейн (номинация за Оскар за женска роля), „Не оставяй следи“  на Ян Матушински и много други фестивални изкушения.

Основната цена на билета за кино е 10 лева, а цената за студенти, ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение – 7 лева.  Можете да се възползвате от намаление при закупуване на 5 и повече билети едновременно, цена на 1 билет – 8 лв.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Интервю с Коста Стоянов, депутат от ПП „Възраждане“: „Ние ще продължим да работим за по-добри условия за живот за всички българи“

На 24 септември, в студиото на „Нова Варна“, Георги Костов проведе интервю с Коста Стоянов,…

преди 11 часа

Ето кой качи снимка с футуристичния автомобил „Тесла Кибертрък“ във Варна

Припомняме, че преди две седмици автомобил, изглеждащ като идващ от бъдещето се появи във Варна…

преди 11 часа

Дрон откри изчезнало момиченце в гора в САЩ

Чудо се случи в Батън Руж, щата Луизиана, САЩ. Термовизионен дрон откри изчезнало 10-годишно момиченце…

преди 12 часа

Президентът на Спартак Варна със спешно изявление

Към редакцията на медия "Нова Варна" пристигна официално изявление от Павлин Николов, президент на Спартак…

преди 12 часа

Галена се подлага на операция и временно спира да пее

Попфолк звездата Галена слиза от сцената и временно спира да пее. Причината е, че се…

преди 12 часа

Коалиция ГЕРБ – СДС се регистрира за вота във Варна

ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители в 3 МИР -…

преди 12 часа