in

От друг ъгъл: Да превърнеш войната в изкуство (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Млада украинска фотографка използва социалните мрежи, за да представи „истинското лице на войната“

Украинска фотографка превърна войната в изкуство благодарение на социалната мрежа TikTok, пише CNN.

Валерия Шашенок документира ежедневието си в приложението за видеосподеляне, където показва разбития от войната град Чернигов. Шашенок се укрива в бомбоубежище с майка си, баща си и кучето им Тори в северната част на украинския град. Близките й приятели са избягали, предава Нова телевизия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Photographer Valerish (@valerisssh)

Вместо и тя самата да направи това, решава да превърне войната в изкуство. Видеата, които показва в социалната мрежа, събират милиони гледания.

Във видеото, което я прави популярна, Валерия споделя живота си в бункер, докато майка й приготвя вечерята на пода.

@valerisssh Professional cooker! #ukraine #stopwar #russiastop ♬ original sound – pradasaint

В друго видео 20-годишната фотографка стои пред купчина отломки. В описанието споделя, че това е била “една от най-старите сгради в града, оцеляла дори и през Втората световна война”.

В интервю за CNN момичето обяснява, че започва да прави тези видеа, защото е нейна “мисия да покаже на хората истинското лице на войната”. Шашенок споделя, че семейството й се страхува да напусне страната заради зачестилите атаки срещу цивилни от страна на руските войски.

Въпреки войната и размириците в родината й, Шашенок не се страхува да мечтае. Казва, че някой ден би желала да работи за платформата TikTok като журналист.

По публикацията работи Снежина Раева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/