in

Пентагонът категорично отхвърля изпращането на полски самолети в Украйна

кадър: NOVA

САЩ смятат, че предоставянето на самолети може да бъде разтълкувано като ескалация 

Пентагонът предложи категорично да бъде отхвърлен планът, според който Полша трябваше да предостави свои изтребители на Украйна. Самолетите трябваше да се включат във войната, управлявани от украински пилоти. Според САЩ обаче предоставянето на самолетите е ход с „висок риск” и може да се тълкува като ескалация, предаде АФП.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи: „Не подкрепяме прехвърлянето на допълнителни изтребители към украинските военновъздушни сили в момента и следователно нямаме желание да ги виждаме на наши летища”. По-рано в сряда министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин разговаря с полския си колега, предаде БГНЕС.

„Това е нещо, което няма да коментираме в момента“, добави Кърби в отговор на въпрос за предложението на Полша да изпрати своя флот от съветски изтребители МиГ-29 в Киев през американска въздушна база в Германия.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/