in

Прокуратурата поиска по-тежка присъда за обвиняемия за смъртта на Милен Цветков

Кадър: bTV

Софийска градска прокуратура протестира присъдата по делото за смъртта на Милен Цветков 

Софийската градска прокуратура внесе протест срещу присъдата на Кристиан Николов – обвиняемия за смъртта на журналиста Милен Цветков. На 4 март Софийският градски съд (СГС) го призна за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му наложи наказание от 9 години затвор, което да се изтърпи при първоначален общ режим. Освен това, шофьорската книжка на Николов бе отнета за срок от 10 години.

Съдът се произнесе за обвиняемия за смъртта на журналиста Милен Цветков

СГС прие за установено, че подсъдимият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост, но след употреба на наркотици, е причинил смъртта на Милен Цветков.

С протеста си прокуратурата ще настоява Апелативният съд в София да признае подсъдимия за виновен в извършване на умишлено престъпление и да му наложи по-тежко наказание. СГП счита, че събраните доказателства сочат, че на 19 април 2020 г. подсъдимият умишлено е причинил смъртта на Цветков, като е нарушил правилата за движение, вследствие на което е предизвикал тежката катастрофа.

Доводите в протеста могат да бъдат допълнени след като СГС изготви мотивите към присъдата си, отбелязват от държавното обвинение.

Публикувано от Снежи Раева

Завършила съм специалност "Журналистика" в ШУ "Епископ Константин Преславски". Работила съм в сферата на медиите.