in

Със закон: Украйна отнема принудително имоти на руски граждани

Кадър: Youtube/Зе!Президент

Украйна „иззема принудително“ имотите на Русия и руски граждани в страната. Това става след подписан закон от украинският президент

Володимир Зеленски подписа закон за „принудително изземване“ в Украйна на имоти, собственост на Русия и нейни жители, съобщава уебсайтът на украинския парламент.

„Зеленски подписа закона, приет от Върховната рада на Украйна – „За основните принципи на принудителното изземване в Украйна на обекти на правото на собственост на Руската федерация и нейните жители“, се отбелязва оттам.

„Този закон определя правното основание за принудително отнемане на правата на собственост (включително в случаите, когато това изисква военна необходимост) на Руската федерация, като държава, започнала пълномащабна война срещу Украйна и нейните жители“, пише още в съобщението на парламента.

„Съгласно закона, принудителното отнемане на правата на собственост на Руската федерация и нейните жители в Украйна се извършва без каквато и да е компенсация на тяхната стойност, предвид пълномащабната агресивна война, водена от Руската федерация срещу Украйна и украинците“, завършва съобщението в сайта на парламента.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.