in

Кирил Петков: Всички помощи, които държавата дава досега, ще се изплащат и през април (ВИДЕО)

Кадър: Facebook

Ще работим ръка за ръка, за да можем да излезем от тези безпрецедентни рискове, идващи заради войната и заради всичко, което се случва в този момент отвън. Благодаря на работодателите за тази конструктивна среща, каза премиерът Кирил Петков след срещата с представители на работодателски организации днес в Министерския съвет.

На срещата присъстваха и министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и министърът на енергетиката Александър Николов

„Българското правителство следи много стриктно възможността дали всички тези продукти, за които в момента се говори, че може да има опасност да изчезнат. Не се поддавайте на паника, на Фейсбук, тези продукти няма да свършат. Да, знаем, че цените се качват, но те трябва да се качват на база на инфлацията, която е под 10%, а не в пъти. Така, че не всявайте паника“, призова премиерът.

„В момента влиза целият свят в една рискова зона на стагфлация. Ако това се случи, означава, че имаме и инфлация, и икономическия растеж се намалява. От тук нататък ние трябва много внимателно да направим това движение, така че да избегнем риска от забавяне на икономиката. Всички помощи, които държавата дава досега, ще продължат да се изплащат и през април“, увери премиерът Кирил Петков.

Всички небитови консуматори на ток ще получат компенсации, стана ясно още на брифинга.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.