Категории: България

Бербатов призова клубовете да се съберат за Конгреса пред НДК в петък

Реклама

По думите на Бербатов отмяната Конгреса този петък е нелегитимна

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов призова всички клубове, които са си подали документи за представители на отменения от централата изборен конгрес на 18 март, да се съберат пред НДК в петък, когато срещата трябваше да се проведе.

Според бившия нападател отмяната на конгреса е нелегитимна и той трябва да се проведе. По негови данни Зала 3 на НДК е била запазена от БФС след отмяната, а поканата за участие все още фигурира в Търговския регистър, предаде bTV.

„Никой не иска да се стигне до крайности. Ние търсим обединение, а не разединение. Искаме да строим. Но за това е необходимо избиране на легитимно ръководство. Има нещо съмнително, нещо се крои. Затова, за да сме сигурни, ние ще сме там. Конгресът не може да бъде отменен, има го в Търговския регистър“, каза Бербатов.

Кандидат-президентът и екипът му изразиха недоволство от забавянето на съда по произнасянето по внесената подписка за свикване на изборен конгрес от 1/3 от клубовете.

„Входирахме подписката в съда на 31 януари. Днес е 15 март и съдът все още не се е произнесъл. По закон трябва да се събере подписка с 1/3 от клубовете, да се входират в съда и да се реши в кратък срок. В момента няма решение по тази подписка. Някои клубове поискаха съдията по делото да си направи отвод“, заяви Бербатов и добави: „Ситуацията в цялата тази история е такава, че започнаха да се събират контрадекларации. Те са от същите клубове, които събраха подписи за конгрес. Тези контрадекларации се входират в съда и съдията трябва да ги вземе под внимание. По закон събрал ли си 1/3 от подписи, трябва да се назначи конгрес. Сега се дава възможност, под натиск, да се съберат достатъчен брой контрадекларации и ще се обезсмисли конгреса. Малка бъркотия, малка каша, някакви юридически хватки“.

По публикацията работи Снежина Раева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 11 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 11 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 11 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 13 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 13 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 14 часа