in

Борис Джонсън заяви, че Западът е допуснал ужасна грешка

Кадър: Фейсбук, Boris Johnson

Министърът на външните работи Лиз Тръс днес да обяви имената на още 100 руски граждани, на които ще бъдат наложени санкции.

Борис Джонсън заяви, че Западът е допуснал „ужасна грешка“ като е позволил на Владимир Путин да остане безнаказан при анексирането на Крим през 2014 година. В статията той пише, че когато през 2014 „руският лидер е извършил акт на брутална агресия и е взел голямо парче от суверенна страна, Западът просто е допуснал това да се случи“, съобщиха от Нова.

Джонсън освен това пише, че прекратяването на зависимостта на Запада от руските горива е аблсолютно важно, за да се сложи край на терора от Кремъл и е единственият начин Путин да бъде спрян да изнудва Запада.

Той обеща удвояване на вятърната и слънчевата енергия във Великобритания, повече внимание към ядрената енергия и подкрепа за допълнително сондиране в Северно море.

Твърди се, че тази седмица Борис Джонсън ще посети Саудитска Арабия за преговори за намаляване на цената на енергията, но все още не се споменава нищо конкретно, тъй като правителството е критикувано за този ход след като „Риад“ екзекутира 81 души през уикенда.

Междувременно се очаква министърът на външните работи Лиз Тръс днес да обяви имената на още 100 руски граждани в тесни връзки с Владимир Путин, на които ще бъдат наложени санкции съгласно новоприетия закон за икономическата престъпност.

По публикацията работи: Станислава Гавазова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/