in

Зеленски към Байдън: Пожелавам Ви да станете и световен лидер

Кадър: Youtube/Washington Post

Президентът на Украйна направи своето обръщение пред Конгреса на САЩ

Володимир Зеленски направи своето обръщение към членовете на Камарата на представителите и Сената. Неговото изказване бе посрещнато с аплодисменти, а конгресмените се изправиха на крака.

Зеленски приветства Конгреса от името на „смелия украински народ”, който по думите му в продължение на осем години се противопоставя на руската агресия и който дава синовете и дъщерите си в борбата срещу инвазията на Русия.

„В момента се решава съдбата на Украйна. Днес украинците се защитават, но ние се борим не само за своя живот, но и за този на целия свят. В името на бъдещето. Затова днес Америка помага не само на Украйна, а и на целия свят, за да има справедливост“, заяви Зеленски.

„Мира в една държава не зависи само от нейните граждани, а и от нейните съседи. Моята мисия е да защитавам великия украински народ“, допълни той

„Сега ще се обърна директно към Байдън. Вие сте лидера на вашата велика нация, пожелавам Ви да станете и световен лидер, което значи да сте лидер на мира“, завърши украинския президент.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.