in

Петков: Поздравявам МВР, че не ги е страх да правят това, което правят (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Премиерът Петков разказа и за какво е бил разпитван преди ареста на Бойко Борисов

„Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат. Това да не ги е страх да правят нещата, които по закон трябва да правят, е наистина похвално. Това е единственият начин да имаме промяна – когато недосегаемите не са извън закона. Вчера се случи точно това“, заяви министър-председателят Кирил Петков, който инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България край Стара Загора.

„Това, което ме разпитваха в полицията беше за моите разговори с г-жа Коьовеши, както и за доклада, който получих от финансовото министерство и свързва дейността на одитната агенция, която регулира еврофондовете. С други думи имаме явни факти, които показват, че по времето, когато Владислав Горанов е бил министър, контролът не е бил там. Знаем, че всичките сигнали са свързани – корупцията не разграничава национални и европейски пари. Това, че има сигнали за поведение за корупция, има и доклад на министерство на финансите, които дават факти, че контрола не е бил там, са сигнали, които според мен са предизвикали вчерашните действия на МВР“, допълни премиерът.

„Никой не отива на никаква война. България ще продължи да помага на Украйна с пълна подкрепа. Ще изпращаме засилена хуманитарна помощ, медикаменти, посрещане на максимален брой бежанци и засилване на Източния фланг съвместно с НАТО“, каза още Петков.

„Решението не може да е на министър-председателя или на правителството, ще бъде нужен консенсус“, каза министър-председателят, запитан как ще се процедира ако от страната ни бъде поискана военна помощ за Украйна.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.