Категории: България

Политически реакции след задържането на Бойко Борисов

Реклама

Бойко Борисов беше задържан снощи при акция на ГДНП. Той прекара нощта в ареста. Какви реакции и коментари последваха след задържането му?

„Време беше! Това трябва да бъде само началото, защото България е бедна, защото е крадена. София също!“. Така Борис Бонев коментира във Facebook новината за задържането на бившия премиер Бойко Борисов.

„Задържаха Бойко Борисов два дни преди идването на американския министър на отбраната, който ще иска от България да предостави оръжия на Украйна. Случайно, разбира се. Тепърва предстои да разберем какво точно се случва, има ли арестувани, задържани или Борисов и групата му са просто проверявани в момента“. Това написа в социалната мрежа и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Едно е ясно обаче. Такава акция българският народ очакваше от години. За да му я доставят точно сега, очевидно господарите на държавата ни са изпаднали в доста трудно състояние. И ще се опитват всячески да спечелят доверието на българите“, посочи той.

„PR-ът на ГЕРБ преди малко спомена името ми в национален TV ефир и обясни, че „днес идват за тях, но утре ще дойдат за нас“. Ами не, няма да дойдат. Няма да дойдат, защото не сме крали от еврофондове, не сме уреждали обществени поръчки, не сме търгували с влияние… Не само това, но от години се борим точно срещу тези практики на ГЕРБ“. Това написа във Facebook страницата си депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

„Румъния вкара две правителства в затвора, а в България дори един клет министър не е осъден. Едновременно с това сме след Румъния по корупция. Истината – Гешев пази Бойко, а Бойко държи Гешев, а отдолу години наред безобразно се злоупотребяваше с власт на всички нива“, заявява още Ивайло Мирчев.

Съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов също коментира случващото се, цитирайки в социалната мрежа Йордан Йовков: „Много майки съм разплакал… дойде и моят ред“.

„Арестът дойде от Министерския съвет. Той е поръчан от премиера Кирил Петков. Единственото основание са негови показания. Макар че ми е трудно да го наричам премиер. Вчера беше отменено заседанието на правителството, Кирил Петков и Асен Василев са били там и Петков, защото е по-глупав, е дал показанията пред полицията. И след това се е случил ареста“, написа Тома Биков във Фейсбук.

„Имаме за министър-председател човек, който на базата на Google, поръчва арести. Същите тези хора, които говорят за съдебна реформа, правят това нещо. Такова нещо не е имало 30 години – арест на лидер на най-голямата опозиционна партия. За последен път това се случва през 1947 г. с ареста на Никола Петков в Народното събрание“, пише още Биков.

„Със същите основания могат да арестуват абсолютно всеки. Беше забъркана и Лаура Кьовеши. И за уточнение няма никакви европейски прокурори в този случай. Тези хора дойдоха на власт с идеята за съдебна реформа. Дойдоха уж „умни хора“. И виждаме какво правят в момента. Нещо, което Бойко Борисов никога не си е позволявал за 12 години управление, защото това е политически арест. Кирил Петков рискува да разруши един от базисните консенсуси в обществото след 1989 година – България да се откаже от политическото насилие“, пише още в поста си Тома Биков.

„Страната се управлява от тотално сбъркани хора. Това поведение е или от глупост, или от простотия. Тези хора вярват, че наистина регулираме цената на олиото и бензина, че имаме някакви могъщи младежи в ГЕРБ, които им клатят правителството. Те мислят, че вземат някакви перфектни мерки. За тях понятието опозиция е неразбираемо. Оттук нататък за нас няма друг изход освен падането на това правителство, което води България към икономическа и геополитическа пропаст. А „геният“ от Харвард се опитва да спасява управлението си с политически ходове“, завърши Биков.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 4 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 4 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 4 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 4 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 4 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 5 часа