Категории: Варна

Протестиращи затварят пътя за „Златни пясъци“ тази събота

Реклама

Жители на к.к. „Чайка“ излизат на втори протест тази събота заради лошата инфраструктура в района, в който живеят. Те ще затворят пътя от Варна за „Златни пясъци“

„С огромно огорчение (заради поредната проява на пълно институционално бездействие след първия ни протест – на 19 февруари 2021 г) Ви информираме, че на 19 март, точно в 10:30 часа ние, живеещите и работещи в курортен комплекс “Чайка”, ще организираме своя втори граждански протест срещу безобразното (и не безопасно) състояние на инфраструктурата в района и трайния отказ на институциите да променят това“, пишат организаторите на протеста. 

„За да покажем на властта – национална и местна, нашата твърда решимост да доведем до край битката си за нормални условия за живот и бизнес, учредихме свой Граждански комитет за развитие на к.к. “Чайка”, който в оперативен порядък да представлява многохилядната ни общност и да отговаря гражданските ни инициативи да са в съответствие с действащите правила и норми“, казват още организаторите. 

„Тъжен факт е, че в нашата държава нищо не се постига без протест или публичен скандал. Опитахме с добро да обърнем внимание върху проблема с уличната мрежа. Алармирали сме неведнъж институциите. Не ни се получи. Една година търпяхме и разкопки с надеждата, че когато всичко приключи, ще имаме канализация и приличен път. И това не се случи.

Уморихме се да оцеляваме в лунен пейзаж, докато ни убеждават, че сме в 21-и век и живеем в третия по големина български град. Писна ни да събираме колите си на части на път за вкъщи, докато от бюджета се плащат десетки милиони на фирми, които уж асфалтират. Уморихме се да правим туризъм в пандемия, а сега – и в близост до война, и все да сме невидими за властта с проблемите си. Няма причина да плащаме високи данъци, а да обитаваме територия, която прилича повече на следвоенна, отколкото на морска столица“, се казва още в съобщението на организаторите.

„Като добавим към инфраструктурните проблеми и факта, че от 15 години живеем и посрещаме туристи, фактически между улични дупки, кръпки и най-голямото и опасно свлачище в България – това на “Трифон Зарезан”, можем без притеснение да кажем, че ние – живеещите в курортен комплекс “Чайка”, сме подложени на системен административен геноцид. Затова решихме да кажем край на примирението и да настояваме за решения – бързи, адекватни и ефективни“, завършват организаторите на протеста. 

Протестът ще бъде на отбивката до к.к. “Слънчев ден” на 19 март от 10:30 часа, като протестиращите временно ще затворят пътя за к.к. “Златни пясъци”.

Щом не ни чуват, ще ги принудим да ни видят и да ни слушат“, категорични са местните жители.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 13 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 13 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 13 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 14 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 14 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 14 часа