Категории: Варна

9 украински бежанци във Варна са с Covid-19: Двама са в болница

Реклама

За 14 дневен период коефициентът на заболеваемост за област Варна е 692 на 100 хил. души, а само за днес е 668 на 100 хиляди. 1453 са заразените за тези седмица. Броят на починалите също е намалял, 22-ма са загубили битката с коронаивруса за двуседмичния период.

148 са заетите легна в болниците на територията на област Варна. 135 от тях са за неинтензивно и 13 за интензивно лечение. 229 са свободните легла, от които 214 са за неинзтензивно лечение. Всички разкрити легла са 377, от които 349 са за неинзтензивно, а 28 са за интензивно лечение.

За този период от време в болниците във Варна са приети общо 105 лица, от които 18 са ваксинирани с пълен ваксинационен курс. През тази седмица карантинираните деца са по-малко – 16 класа в 13 училища и 6 групи в 6 детски градини, каза на брифинг д-р Мая Томова от РЗИ-Варна.

„Предния път казах, че са затворени всички имунизационни пунктове на територията на търговски обекти във Варна. Разкритите временни имунизационни пунктове продължават да работят като има промяна в работното време – в ДКЦ I „Св. Клементина“ работят само в събота, в ЦСМП-Варна и в МЦ „Света Анна“ – в събота и неделя“, каза още д-р Томова.

Установени с Covid-19 са 9 украинци на територията на град Варна. Две от тези лица са настанени в болница, а две са изписани от лечебно заведение. Освен с Covid-19 към момента в лечебните заведения има  приети украински граждани и с травма на гръден кош, с епилепсия и двама души с остра вирусна инфекция, допълни още д-р Мая Томова.

В училищата в област Варна продължава тестването на учениците до края на месеца, каза д-р Ирена Радев, началникът на РУО-Варна.

„За обучение на деца на украинци са подаде 21 заявления. Има 1 дете в детска градина в гр. Бяла, то е прието с необходимите документи за имунизация. Останалите деца са в училищна възраст и са насочени към: ОУ „Гео Милев“ – 3 деца, СУ „Димчо Дебелянов“ – 2 деца, Спортно училище „Георги Бенковски“ – 1 дете, СУ „Александър Пушкин“ – 3 деца, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – 1 дете, СУ „Найден Геров“ – 3 деца, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ – 2 деца, ОУ „Панайот Волов“ – 2 деца, ОУ „Добри Чинтулов“ – 2 деца и в ОУ „Антон Страшимиров“ – Варна“, каза д-р Радева.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Президентът потъна в скръб: Днес се разделяме

„Днес се разделяме с двама достойни летци. Искам да изразя съболезнование към семейството, близките и…

преди 39 минути

Струва си: Ето колко трябва да ни платят ако работим на 23 септември

Тази година Денят на независимостта на България (22 септември) се пада в неделя. Тъй като…

преди 42 минути

Варна се готви за голям празник в неделя. Вижте програмата

Варна ще отбележи 116 години от Независимостта на България с тържествено честване, което ще де…

преди един час

Идва ли „циганско лято“. Скоро ще се радваме на 30 градуса

В неделя и в началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове…

преди 2 часа

В България е открит радиоактивен изотоп от ГДБОП и ДАНС

Пластини със съдържание на радиоактивен изотоп са иззети при специализирана полицейска операция, проведена от екипи…

преди 3 часа

Старт на дългия уикенд. Добри новини за времето

Както вече стана ясно, този месец има два дълги уикенда. Единия вече мина, а другия…

преди 3 часа