in

С много изненади и награди Регионалната библиотека във Варна ще отбележи своя 139-ти рожден ден

Снимка: Pixabay

Регионалната билбиотека „Пенчо Славейков“ – Варна ще отпразнува своя 139-ти рожден ден на 21-ви март тази година. За всички настоящи и бъдещи читатели са подготвени много викторини, изненади и награди

На 21 март 2022 г. Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна празнува своя 139-ти рожден ден със специалния Ден на читателя.

„Планирали са много изненади, също като Пипи Дългото чорапче, и предизвикваме всички настоящи и бъдещи приятели и читатели да участват в игрите, които сме подготвили. Очаквайте много забавления, викторини и награди през целия ден“, казват от Регионалната библиотека.

Акцентите в програмата са:

Представяне на новото електронно издание на библиотеката „Хилядолетният чинар – свидетел на историята” – Книгата разказва за ръкописа за най-старото дърво във Варна, който се съхранява в архива на библиотеката и за неговия автор подп. Тодор Етимов.

Кога: 21 март 2022 г. от 11:00 ч.

Къде: Основна сграда, бул. Сливница No34, изложбено фоайе

“Литературни предизвикателства за деца” – представяне на новия проект на библиотеката за онлайн образователни ресурси.

Проектът съчетава забавното с познавателното. В основата са визуални материали и литературно-образователни игри. А отговорите се крият между страниците на прочетените от малките читатели произведения.

Кога: 21 март 2022 г. от 14:00 ч.

Къде: Детски и средношколски комплекс, бул. 8-ми Приморски полк No110

„Заповядайте на 21 март 2022 г. от 8:30 до 19:00 часа в основната сграда на библиотеката на адрес бул. „Сливница“ No34, за да празнуваме рожден ден заедно“, отправят покана от библиотеката.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.