Категории: Варна

Благомир Коцев: До 31 март всички хотелиери ще си получат парите за настанените бежанци (ВИДЕО)

Реклама

‘Центърът за съдействие на бежанци продължава да функционира сравнително добре. Имаме някои организационни проблеми, имаме поток от доброволци. Имаме и една идея, която смятаме, че е добър ход – да разделим първичната и вторичната помощ за украинците. В Спорта зала украинците да получават първа помощ, пакети с храна и настаняване, а вторичната помощ да е на друга локация, за да няма сблъскване на хора“. Това каза на брифинг областният управител на Варна Благомир Коцев.

„Тъй като виждам, че доста хотелиери се притесняват, до дата 31 март, както беше обявено, всички те ще си получат парите за настаняването на бежанци. Ясно е, че датата 31 няма как да бъде спазена като дата за регистрация, най-вероятно ще бъде и удължена“, каза още Коцев.

„Към 23 часа снощи, 5978 човека е броят на всички минали през центъра и настанени бежанци. Бройката е много голяма, но и голяма част от настанените в хотелите ги напускат. Не бих казал, че потокът е намалял. Запазват се между 600-800 човека за 24 часа. На смяна работят по 20 и няколко доброволци, като през нощта са по-малко“, това каза координаторът на Центъра Николай Стефанов.

старши комисар атанаса михов директор на одмвре варна

„Откакто стартира издаването документ за временна закрила, до момента имаме открити 8 работни места – съответно 4 в ДКС, 2 в 5-то Районно управление и 2 в Областната дирекция на МВР. От тази вечер стартирахме и в 4-то Районно още две места, до края на деня ще бъдат оборудвани и още 4 работни места в 3-ти РУ, и още 2 в к.к. „Златни пясъци“, обясни директорът на ОДМВР Варна ст. комисар Атанас Михов.

„До началото на новата седмица, имаме план да отворим в абсолютно всички Районни управления в града и в областта по 2 работни места, като в по-натоварените се предвижда отваряне на повече места. До средата на другата седмица могат да страната общо 24“, каза още Михов и допълни, че до момента има издадени около 1000 регистрационни карти на чужденци за временна закрила.

„Искам да уточня, че картите се издават само на пълнолетни и на тези, които са над 14 години. Децата под 14-годишна възраст се вписват в картата на родителя“, каз аоще директорът на ОДМВР-Варна.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Круизен кораб катастрофира в река Дунав: Има загинали

Стана ясно, че двама души загинаха, а други петима бяха в неизвестност след предполагаем сблъсък…

преди 10 минути

ПП-ДБ се сринаха в социологията

Стана ясно, че една четвърт от традиционните избиратели все още не са решили за кого…

преди 18 минути

Внимание, шофьори: Ако пътувате за Бургас утре, това е важно за вас

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ…

преди 2 часа

Обявиха последни новини за състоянието на словашкия премиер

Стана ясно, че животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в опасност след…

преди 2 часа

Почина една от най-популярните личности в света

Стана ясно, че е починала Алис Стюарт. Тя е ветеран политически съветник и политически коментатор…

преди 3 часа

Важно за всички ученици в България: Кога са на училище

Както е известно в момента тече дълъг уикенд за учениците в България. Децата са на…

преди 3 часа