in ,

Българин, женен за украинка: Избягахме от войната, дойдохме в България и ни надраскаха колата (СНИМКИ)

Снимка: Цветан Ц.

Автомобил с украинска регистрация беше белязан със символът Z в Добрич. Сигнал до „Нова Варна“ изпрати потърпевшият, който заяви, че въпреки, че със съпругата си е избягал от войната, не се чувства в безопасност в България

„Колата ми с украинска регистрация беше надраскана с фашистки знаци в центъра на родния ми град Добрич. Подал съм жалба в МВР Добрич. Жена ми е украинка. Ние избягахме от войната в Украйна, а даже в моята родна страна не се чувстваме в безопасност. Това не е единичен случай – има откраднати автомобили с украинска регистрация и много украински регистрационни номера. Това е недопустимо в европейска страна!“, пише до „Нова Варна“ потърпевшият.

От полицията в Добрич също потвърдиха за случая. На 1-ви април в Първо РУ в Добрич 51-годишният мъж е съобщил, че за времето от 20:00 часа на 31-ви март 2022 г. до 10:00 ч. на 1-ви април 2022 г., неизвестен извършител е напръскал със спрей личният му лек автомобил „Тойота“ с украинска регистрация.

Автомобилът е бил паркиран на улица „Георги Кирков“ в Добрич. По него няма други увреждания и няма сключено автокаско.

Образуваната преписка е изпратена в Районна прокуратура Добрич с мнение за образуване на досъдебно производство.

Символът Z стана все по-популярен заради войната в Украйна. За пръв път знакът беше забелязан върху руска военна техника в края на февруари, няколко дни преди началото на войната. Целта му е да демонстрира подкрепа за руската военна агресия срещу Украйна. За несъгласните с войната в Русия той означава заплаха.

Много хора сравняват знака Z и с употребата на свастиката като нацистки символ. Украинският министър на отбраната Олексий Резниковпубликува изображение с две кръстосани букви Z, които формират нацисткия символ.

Снимка: Цветан Ц.
Снимка: Цветан Ц.

Снимките ни изпрати Цветан. Ц.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.