in

Благомир Коцев с обръщение към медиците: Днес, повече от всякога човечеството се нуждае от вас

Снимка: Facebook/Благомир Коцев

Областният управител на Варна поздрави медиците по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник. Той им пожела да бъдат силни и уверени, да вярват в доброто и да продължават да бъдат пазители на човешките животи

Ето и целия поздравителен адрес на Благомир Коцев:

„Уважаеми ръководители на лечебни заведения, уважаеми здравни работници, преподаватели и студенти по медицина,

Приемете искрените ми поздравления по случай днешния празник, който в международен мащаб отбелязва признанието към труда на хората в бели престилки. Безпрецедентната здравна криза, която целият свят преживя през последните две години, ни направи още по-чувствителни към огромната роля на вашето съсловие за опазване на живата тъкан на обществото.

Днес, повече от всякога човечеството се нуждае от вас и по-ясно от всякога осмисля стойността на здравето като безценен дар. Благодаря за самоотвержеността ви, за способността ви да поставяте интересите на пациентите си над своите и да давате надежда.

Поздравявам ви за упоритостта и всеотдайността, с които непрестанно сте заредени, за да изпълнявате мисията си – спасяването на човешки животи. Желая на Вас и Вашите семейства здраве, щастие, благоденствие, професионално признание и лична удовлетвореност. Пожелавам Ви да имате силите да бъдете такива, каквито вашите пациенти очакват от вас! Бъдете уверени в себе си, вярвайте в доброто и продължавайте да бъдете пазители на човешки животи и съдби!“

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.