in

Жители на к.к. „Чайка“ отново излизат на протест: Готови са да затворят пътя за „Златни пясъци“

Снимка: Борислав Драгиев

Продължават протестните действия на жителите на к.к. „Чайка“, които отново се готвят да затворят пътя за „Златни пясъци“ тази неделя. Исканията им остават непроменени. Те са решени да преследват каузата си докрай и настояват за подобряванетро на инфраструктурата в района

„И през 2022-а година хиляди варненци продължаваме да бъдем невидими за властта. Декларации за добри намерения и намиране на финансиране (с евентуални кредити) в бъдеще (неуточнено) време има, но фактически к.к. “Чайка” липсва, както в бюджета – както на Варна, така и в този на държавата“, пишат до медия „Нова Варна“ организаторите на протеста.

„Което ще рече, че в най-добрия случай дупките по улиците в района ни, ако не продължат да зеят като кратери, ще се превърнат във временни, анемични кръпки, качествените туристи ще ни заобикалят и ще продължим да събираме на части колите си по улиците в района.

Знаем, че ако мълчим, нямаме шанс да бъдем забелязани и административният геноцид над нас ще продължи. Затова ще покажем, че чиновническото бездействие не може да ни пречупи и няма да се откажем от битката за по-цивилизовани условия за работа и живот в к.к. “Чайка” и “Ален мак”, пишат още местните.

„Решени сме да преследваме нашата кауза до край. Затова на 10 април, в 11:30 часа, ще бъдем на отбивката след к.к. “Слънчев ден”. В готовност сме да затворим пътя за “Златни пясъци” отново. Защото сме в правото си да искаме безопасни и светли улици.

Информирали сме официално властимащите както за проблемите, така и за твърдата ни решимост да отстояваме правото си на живот и работа в безопасна и нормална среда, дори ако това изисква от нас всяка седмица да протестираме и да затваряме пътища.

Вярваме, че ще се намери институция, която в неделя ще се отзове на справедливите ни искания. Настояваме да ни видят и чуят!“, категорични са организаторите на протеста.

Публикувано от Мариела Анастасова

Писането е моята страст. Обичам както да пиша, така и да чета, и да се осведомявам за случващото се около нас. Стремя се към обогатяване на професионалния ми опит и развитие.