in

Турция иска да срещне Путин и Зеленски: Води преговори с двете страни

Колаж: "Нова Варна"

По думите на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, срещата зависи в по-голяма степен от съгласието на Путин. В момента Турция води преговори и с двете страни

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес пред телевизионния канал NTV, че Анкара работи по организирането на среща между президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Володимир Зеленски. Това предаде Нова телевизия.

Чавушоглу обясни, че Турция преговаря и с двете страни и че срещата зависи най-вече от съгласието на Путин.

„Не подхождаме към настоящия ход за такива преговори нито с оптимизъм, нито с песимизъм, а с реализъм, особено след събитията като предполагаеми военни престъпления, извършени от Русия в украинския град Буча“, отбеляза още турският външен министър.

През март Истанбул беше домакин на разговори лице в лице между руски и украински представители. По-късно турският президент Реджеп Ердоган изрази намерението си да привлече лидерите на двете държави, участващи в конфликта, на масата за преговори.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/