in

Иван Портних се надява областният управител да не обжалва бюджета в търсене на политически дивиденти

Колаж: "Нова Варна"

Това съобщи кметът на град Варна Иван Портних по време на заседанието на Общинския съвет, когато беше приет и бюджетът за 2022 година. Ще продължим развитието на Варна, въпреки бойкота на правителството, заяви кметът

Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета на Варна за 2022 година! С него ще продължим развитието на града, въпреки бойкота и липсата на подкрепа от правителството. Изправени сме пред изключително сериозни предизвикателства -забавеният републикански бюджет доведе до забавяне и на общинския! Година и половина от началото на новия програмен период няма отворена нито една национална програма, която може да осигури финансиране на различни проекти. Това е сериозна деструктивна промяна в икономическия живот на града, но съм сигурен, че ще се справим!”.

Това каза днес кметът на Варна Иван Портних по време на заседание Общинския съвет, когато бе приет бюджет 2022.

Той заяви, че се надява областният управител да не обжалва бюджета в търсене на политически дивиденти, за да може градът да справя с тежката икономическа криза, съобщиха от пресцентъра на община Варна.

Публикувано от Станислава Гавазова

Завършила съм бакалавър „Журналистика“ в Нов български университет, а в момента специализирам магистратура „Графичен дизайн за дигитални и печатни медии“. Имам интерес и съм мотивирана по отношение на работата в медии. За мен е необходимост да се развивам и обогатявам знанията и уменията си.