in

Италианска баба тръгна на 22 000 км. поход по стъпките на Марко Поло

Колаж: Нова Варна

Италианска баба на три деца е тръгнала на епичен преход от 22 000 км, следвайки следите на своя герой Марко Поло, предава Independent

Седемдесет и две годишната Виена Каммарота напусна Венеция във вторник за необикновеното пътуване, което следва маршрут, който италианският изследовател е поел преди 750 години чак до Пекин.
Той ще я отведе през 15 страни и по древния път на Коприната през Евразия до Китай , представен в книгата му „Пътешествията на Марко Поло“.
Ако всеки етап от нейното пътуване върви по план, г-жа Каммарота трябва да стигне до китайската столица до декември 2025 г.
Това също не е първото й родео: седемгодишната вече е извървяла дължината на Непал до Еверест, изминала е библейския път на Исус през Палестина и е последвала следите на германския философ Гьоте през Алпите.
Г-жа Каммарота, която е от региона Кампания, има три дъщери и три внучки, които ще й изпращат пакети с грижи на различни етапи от маршрута й.


Опитната туристка ще носи раница от 20 кг и каза на местната преса, че е спестила 40 000 евро за пътуването: „Но ще потърся гостоприемство, за да спестя колкото мога и където мога.

„Обичам историята, културата и археологията и ходя, за да видя и разкажа, но преди всичко да слушам“, каза тя пред репортери.

Тя е взела копие от дневниците на Марко Поло, за да прочете по пътя, и планира да поддържа ума си активен, като прави умствена аритметика.
„Идеята идва от любопитство и история… Влюбих се в Марко Поло и разбрах, че той не е добре познат от венецианците и всички италианци“, добави тя.

Тя казва, че ще бъде придружена от „физиотерапевт, който ме следи от разстояние“, но подчерта важността на „психологическата подготовка“ за тригодишното пътуване.
„Никога повече, отколкото в този период на конфликт пред портите на Европа, имаме нужда от примери като този от Виена“, заяви кметът на Неапол Гаетано Манфреди.

Превод и редакция: „Нова Варна“

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/