in

Експерт: Ако пропуснете закуската, ще изпитвате ужасен глад през деня и ще ядете много повече

Снимка: Pixabay

Това казва експертът в областта на здравословния начин на живот и спорта Екатерина Давидова. Според нея най-добрата закуска за сваляне на килограми е тази, базирана на сложни въглехидрати

Закуската на човек, който иска да отслабне, трябва да бъде пълноценна, казва Екатерина Давидова, експерт в областта на здравословния начин на живот и спорта, пише DarikNews.

Според нея закуската трябва да бъде правилно подбрана.

„Ако пропуснете закуската, ще изпитвате ужасен глад през деня и ще ядете много повече, отколкото ви трябва “, обяснява тя.

Според нея най-добрата закуска за човек, който иска да отслабне, са сложните въглехидрати, които дават ситост за дълго време. Например овесена каша или авокадо, сирене, комбинирани с филийка пълнозърнест хляб. Можете да включите малко сушени плодове в закуската, както и здравословни напитки: смутита и бял чай. Преди хранене специалистът съветва да се изпие чаша вода.

Давидова препоръчва да се откажете от мазни, пържени храни и сладкиши, както и от мюсли и зърнени храни, които повишават нивото на кръвната захар и предотвратяват загубата на тегло.

„Бананите и портокалите за първото хранене също не са подходящи. Първите съдържат твърде много захар, както и магнезий, който може да бъде вреден сутрин. Цитрусовите плодове, от друга страна, могат да провокират повишена киселинност на стомаха “, каза Давидова.

Тя съветва да изключите прясно изцеден портокалов сок от закуската. Той допринася за силен скок на инсулина в кръвта, което може да доведе до диабет, смята експертът.

Така че, ако се опитвате да отслабнете, не пропускайте закуската.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/