in

Български МиГ-29 в действие: Оказаха помощ на самолет със сигнал за взривно устройство на борда

кадър: NOVA

Български МиГ-29 отново оказаха помощ на пътнически самолет. Вчера следобед дежурните изтребители са оказали помощ на пътническия самолет поради получен сигнал за наличие на взривно устройство

В ранния следобед на 11 май 2022 г. дежурните изтребители от авиобаза Граф Игнатиево излетяха, за да окажат помощ на пътнически самолет, за който е подаден сигнал за евентуално наличие на взривно устройство на борда. Това съобщиха от министерството на отбраната.

При изпълнение на реална мисия по „Air Policing“, българските летци поеха контрола над гражданското въздухоплавателно средство от румънските си колеги, ескортираха го над територията на Република България и го предадоха на турските изтребители.

Българските екипажи изпълниха всички процедури в съответствие с изискванията на националното и международното законодателство за контрол над въздухоплаването и охрана на въздушното пространство.

По-късно ескортираният пътнически самолет успешно кацна в Истанбул, без последствия за пътниците и екипажа. С този полет българските Военновъздушни сили за пореден път гарантираха както безопасността на населението и инфраструктурата на Република България, така и спокойствието на въздушния трафик.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.