in

ИУ-Варна е домакин на Общото събрание на Съвета на ректорите на висшите училища в България

Снимка: Икономически университет - Варна

По време на събитието, което предстои да се състои днес, ще бъдат избрани нови органи на управление на сдружението. На събитието ще присъства и образователният министър акад. Николай Денков

Икономическият университет във Варна ще е домакин днес на Общото събрание на Съвета на ректорите на висшите училища в България. На форума ще бъдат избрани нови органи на управление на сдружението: председател на Съвета на ректорите, Управителен съвет, Контролен съвет и Етична комисия.

В събитието ще участва и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков.

В Съвета на Ректорите на Висшите училища в Република България членуват 50 висши училища, представлявани от техните ректори. Сред тях са и шестте варненски висши училища.

В момента председател на Съвета на ректорите е проф. Анастас Герджиков (Софийски университет “Св. Климент Охридски”). В Контролния съвет има двама варненски ректори – проф. Евгени Станимиров (Икономически университет) и проф. Петър Христов (ВСУ „Черноризец Храбър“).

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.