in

Ердоган: Турция няма да казва „да“ на всяко едно предложение, без да поставя никакви въпроси

Кадър: YouTube

В това е категоричен турският президент Реджеп Ердоган, като изказването му е във връзка с желанието на Швеция и Финландия да станат членки на НАТО. Той обяви, че страната не би позволила НАТО да се превърне в несигурно място

Разширяването на НАТО има смисъл за Турция, доколкото зачита въпросите, по които проявяваме чувствителност, каза президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция, предаде Нова телевизия.

Турският президент говори на заседание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развитието, на която отбеляза, че НАТО е алианс за сигурност и Турция няма да се съгласи да го направи несигурнo място.

„Ние сме начело на държавите, които на практика оказват най-голяма подкрепа за дейностите на Алианса, но това не значи, че ще казваме „да“ на всяко едно предложение, без да поставяме никакви въпроси, подчерта турският лидер.

Турция изразява резерви към кандидатурите на Швеция и Финландия за членство в НАТО и ги обвинява, че оказват подкрепа на Кюрдската работническа организация, която е призната за терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/